enkele tips voor de zelfvuller
Het is aangeraden om de doopsuiker enkele weken op voorhand klaar te maken.Zo voorkomt U stress en laattijdige afwerking.
Eén maand voor de bevalling zou alles ongeveer klaar moeten zijn.
Zodat de afwerkers eventueel nog enkel de naam/datum op de labels moeten schrijven.
Het bewaren van uw doopsuiker:
Doopsuikers hebben een vrij lange houdbaarheid.
Het is belangrijk om de doopsuiker op een koele en droge plaats te bewaren
en niet bloot te stellen aan direct zonlicht of warmte.
Bewaar de doopsuiker ook niet in vochtige plaatsen zoals een vochtige kelder of koelkast, enz.
Want slechte bewaring kan leiden tot barsten en/of witte aanslag op de bonen.
Hoeveelheid doopsuiker voor 1kg:
De doopsuiker van het merk Vanparys (de standaard doopsuiker, de confettis en de boontjes met amandelen in)
- De standaard doopsuiker bevat ongeveer 240 à 250 bonen per kg.
- De confettis, in een halve kg zitten ongeveer een 500 stuks.
- De boontjes met een amandel in zijn zwaarder en er zullen er minder in één kg zitten, ongeveer 200 per kg.
Een extra tip:
Reken niet te krap in de doopsuiker, hou rekening met eventueel traktatiedozen en eventueel snoepen bij het vullen.
Hou er ook rekening mee dat er wel eens eventueel een gebroken of beschadigde boon in de doos kan zitten.